1 of 4

Trouwen in de Sint-Janskathedraal, ‘s-Hertogenbosch

Trouwen in de Sint-Janskathedraal, ‘s-Hertogenbosch

Trouwen in de Sint-Janskathedraal, ‘s-Hertogenbosch

Dit verhaal wil ik zo ontzettend graag delen, omdat er heel veel dingen samenkomen die heel mooi zijn.

Op een zaterdagochtend in oktober werd ik gebeld door collega Stefan Sanders met de vraag of ik een huwelijk kon overnemen. Hij was op dat moment ziek en tegenwoordig kun je met een kleine verkoudheid al niet meer gaan fotograferen. Gelukkig was ik de dag erna beschikbaar en wilde hem ontzettend graag helpen. Natuurlijk was het voor mij een feestje om weer een bruiloft te fotograferen, want 2020 was geen jaar met vele huwelijken. Dat we dit met en voor elkaar kunnen doen met collega’s is zo ontzettend fijn en bijzonder.

Enkele minuten later in het telefoongesprek vertelde Stefan dat de bruiloft in Den Bosch is. Dat is voor mij natuurlijk fijn, mijn thuisbasis. Maar daar kwam bij dat de bruiloft niet alleen in het Stadhuis is, maar ook in de Sint-Janskathedraal. Een droom! Wat heb ik lang gedroomd van het fotograferen van een bruiloft in onze Sint-Jan. Hier kwam ik als klein kind al, om een kaarsje aan te steken en naar de prachtige kerststal te kijken. Eerst samen met mijn oma en nu steek ik elke keer een kaarsje aan voor mijn oma. Oh wat zou mijn oma trots zijn geweest, dat ik daar mocht gaan fotograferen.

Gelukkig was er ‘s avonds nog een moment dat ik het bruidspaar kon ontmoeten. Het was nog maar enkele uren voordat de dag zou beginnen, maar in de Sint-Jan ontmoette ik Neeltje en Freek. Dat was een hele fijne ontmoeting. Voor het bruidspaar en voor mij is het natuurlijk even schakelen en proberen elkaar te leren kennen in een hele korte tijd. Maar er was een klik en het voelde heel erg goed.

De volgende ochtend ging ik op de fiets richting het bruidspaar, alleen dat is al fijn! Zware tassen op je rug is geen probleem als je lekker op je fiets naar een bruiloft kunt gaan. De stad was op dat moment in lockdown en dus stond daar de Sint-Jan in zijn stilte. Het was heel speciaal dat de first look daar op de parade was. Normaal vol met mensen, nu was deze plek alleen voor het bruidspaar en hun lieve familie.

Samen met hen gingen ze naar het Stadhuis, daar waar de ceremonie plaatsvond. En deze was persoonlijk, vol met verschillende emoties waaronder heel veel plezier. Je zag Neeltje en Freek zo genieten. Ze hadden lang uitgekeken naar deze dag met alle onzekerheden van deze tijd, maar nu viel alles op zijn plek. En dat zag je. Het was alleen maar genieten van alle momenten. Eenmaal buiten stonden vele lieve gasten, die niet meer aanwezig konden zijn vanwege alle beperkingen, hen op te wachten. Hoe mooi is het dat overal op de markt en langs de straten mensen je staan te bewonderen en toe te juichen.

Daarna was de kerkelijke ceremonie in de Sint-Jan. Wat was dit bijzonder om mee te mogen maken. Het zien en voelen van deze momenten, de kleine of grote, zijn voor mij onvergetelijk.

Lieve Neeltje en Freek, ik blijf het ontzettend bijzonder vinden dat wij elkaar op deze manier, en op zo’n korte termijn, hebben leren kennen. Op de dag voelde het alsof ik jullie al heel lang kende. Dat is toch echt wel bijzonder. Dank jullie wel voor het vertrouwen wat ik kreeg van jullie, daardoor heb ik mezelf helemaal kunnen uitleven op alle momenten. Ik heb genoten van jullie en jullie lieve familie.

liefs,

Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fotografen 

Families

Contact

Bruiloften

Over mij

Blog

Home