1 of 4

Echte Liefde

Echte Liefde

Echte Liefde

Heb je de foto’s al snel bekeken? En wat denk je? Zie ik alleen maar voeten en schoenen?

Ja, dat klopt! Het zijn alleen maar foto’s van voeten en schoenen.

Vorig jaar ging ik als second shooter samen met Isabelle Hattink een bruiloft fotograferen. Naderhand bespraken we de foto’s die ik voor haar gemaakt had op deze dag. Haar viel op dat ik veel voeten en schoenen had gefotografeerd en vroeg waarom ik dat zoveel deed. Ik weet dat ik het leuk vind om te laten zien dat je ook verhalen kunt vertellen door lichaamstaal, dus door bijvoorbeeld een houding van voeten, handen of een lichaamshouding. Maar nadat ik foto’s van mijn eigen bruiloften van 2020 ging terugkijken, viel het mij ook op. Het zijn wel heel veel voeten en schoenen foto’s! Uiteindelijk hoefde ik er niet lang na te denken waarom ik daar zoveel foto’s van maak.

Ik ben namelijk van kinds af aan een echte schoenen LOVER! Momenteel ben ik aardig rustig met het aanschaffen van mooie schoenen, maar er is een tijd geweest dat ik overal waar ik ook kwam, mooie schoenen wilde kopen. Niet alle soorten schoenen, vooral high heels. Hoe hoger, hoe beter. Nou niet altijd, want als je heel lang moet lopen of wilt dansen, dan doen de voeten wel eens pijn. Niet dat ik daar aan toegeef. Als ik ze draag, dan draag ik ze door totdat ik thuis kom. Meestal na een voetenbadje doen mijn voeten het wel weer!

Als kind was ik dus al gek op schoenen. Ik was daardoor ook heel zuinig op mijn schoenen, ze mochten niet vies worden. En als ze vies werden, ging ik mijn schoenen meteen poetsen. Als ik buiten ging spelen deed ik ook zeker mijn laarsjes of oude schoenen aan. En eigenlijk is dat nog steeds niet veranderd, ik ben nog steeds zuinig op mijn verzameling schoenen! Zodra er iets aan mijn schoenen is, gaan ze naar de schoenmaakster en niet zo maar een schoenmaakster, nee, zij is zorgvuldig uitgezocht.

Als kind waren rode schoenen favoriet. Een oom van mij zong, tot vervelends toe het liedje ‘Rode Schoentjes’, nu natuurlijk een fijne herinnering. Rode schoenen vullen nog steeds mijn kast. Pumps, gelakt, suède, laarzen, sneakers, in alle vormen en materialen.

Vanaf het moment dat ik om mezelf ging wonen is mijn collectie gaan groeien. In elke stad, waar ik ook te wereld kwam, ging ik kijken voor mooie schoenen. Had ik een mooie foto opdracht binnengehaald, dan kwamen er ook mooie schoenen. Was er een belangrijk feest van familie of vrienden, een goede reden voor nieuwe schoenen. En zo hebben bijna al mijn schoenen een verhaal. Sommige schoenen zijn voor mij echte verzamel items, maar sommige draag nu eenmaal af. Al is dat voor mij heel erg moeilijk en daarom heb ik in het verleden al mijn schoenen gefotografeerd. Op een manier dat ik het verhaal van de schoen kan terugzien, of er is een foto dat ik ze draag.

En daar is het ontstaan, de foto’s van mooie schoenen, de verhalen, de momenten. Ik begrijp als je plastic om je schoen heen doet, zelf nog nooit gedaan, maar ik begrijp het wel. Ik begrijp dat je tussendoor je trouwschoenen poetst, ik begrijp als je blarenpleisters nodig hebt, ik begrijp als je de hele dag op hoge hakken wilt lopen, maar ik begrijp je ook als je daarna verder gaat op blote voeten.

De foto’s hieronder hebben allemaal een verhaal. Soms groots, zoals dat er getrouwd is in Corona tijd, soms klein, zoals gewoon hele mooie schoenen! Maar ze vertellen allemaal iets, en dat maakt het zo bijzonder. Bekijk deze serie foto’s uit 2020 en voel wat er dus door mijn hoofd heengaat! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fotografen 

Families

Contact

Bruiloften

Over mij

Blog

Home